AUTHENTICITY

Welke vrouw zou je zijn, als jij jezelf bevrijdt van alles wat niet écht jij is? Als je het masculiene leiderschapsharnas van je afschud, een stereotype vrouw-beeld naast je neerlegt en bóven je eigen inner critic uitstijgt? 

Wat voor een leider zou je dan zijn? Dat is wat je ontdekt in The Women’s Leadership Program – het meest transformerende leiderschapsprogramma voor vrouwen wat er bestaat. Terug naar de essentie van wie je werkelijk bent.

A woman whose présence inspires change.  

PRÉSENCE

Vrijwel elke gedreven vrouw die ik tegenkom, voelt de roep om gebalanceerde besluiten te nemen. Holistische doelstellingen te verwoorden. Duurzame businessmodellen te ontwikkelen. En zingeving te brengen in haar werkomgeving. Maar wat ook werkelijkheid is, is dat 70% van ons – goed opgeleide, succesvolle vrouwen – last heeft van het imposter-syndrome. En daarmee het gevoel heeft nooit goed genoeg te zijn voor de rol. En dus… eerst maar weer een vakinhoudelijke opleiding erbij, of een tweede masters-titel, en nét nog wat meer ervaring in die ene baan opdoen voordat ik de stap zet. 

De stap naar meer invloed, meer zeggenschap, meer verantwoordelijkheid, meer zichtbaarheid.  Meer leider. Maar dat knagende gevoel van ‘ben ik wel goed genoeg, ervaren genoeg, bekwaam genoeg, zakelijk genoeg, visionair genoeg’ ontgroei je niet vanzelf. Je ontgroeit het door de reis naar binnen te maken. Naar de kern van wie je bent. Als vrouw. En als leider. Door jezelf te wortelen in eigenwaarde.

Want hoe kunnen we ooit een krachtige, inspirerende persoonlijkheid zijn, zonder een diepe waardering voor wie we zijn als vrouw? 

Het omarmen van jouw 'whole being' en dus ook je identiteit als vrouw

vormt de basis van een krachtige, inspirerende persoonlijkheid.

COACHING METHOD

Daartoe heb ik mijn eigen coachingsmethodiek ontwikkeld. De Journey to Wholeness®, een innerlijke reis voor jou als vrouw om je te helpen jouw vrouwelijke krachten te omarmen en in te zetten in je leiderschap. Ik noem het wholeness, omdat het zowel over het begrijpen en bevrijden van je geest, je lichaam en je ziel gaat. Wil je je kracht bevrijden, dan moet je eerst begrijpen wat deze onderdrukt. Welke (onnatuurlijke) aanpassingsstrategieën je in de loop van je carrière eigen hebt gemaakt. En bovenal: hoe killing deze zijn voor je authenticiteit. ‘Je mannetje staan’ en jezelf verharden en moeilijk in contact staan met je gevoel. Of onder het mom van het ‘ideale meisje’ eenieder pleasen en jezelf compleet wegcijferen. Meer dan vaak zijn dit soort strategieën een vorm van zelfverloochening. Met als gevolg dat je jezelf op een gegeven moment nep gaat voelen, of uit balans, niet meer de stralende vrouw die je ooit was. Eigenlijk een beetje zoekende naar wie je in essentie ook alweer bent. 

Maar ze zit er nog, die stralende vrouw. Die Femme Inspiratrice! Met het verlangen om het verschil te maken. Dus laten we samen beginnen aan jouw eigen Journey to Wholeness. 

Zodat jij als leider weer kan stralen. 

Video afspelen

game changer

Voel jij een verlangen om een game changer te zijn? Een leider die:

• liefde geeft én daadkracht toont;

• zingeving brengt én er doelen op formuleert;

• haar ambitie én intelligentie inzet om idealen waar te maken. 

Dan weet ik zeker dat jij je thuis voelt in de cirkel van vrouwelijke leiders die zich aangetrokken voelt tot The Women’s Leadership Program.

Wil je jouw verlangens en leiderschapsuitdagingen met mij delen? Ik luister met heel mijn hart en ziel naar jouw verhaal. Plan vrijblijvend een adviesgesprek met me in om een gevoel bij mij te krijgen. Als je wilt kan ik je dan ook alles vertellen over het programma en kunnen we samen ontdekken of The Women’s Leadership Program jou verder gaat helpen bij je leiderschapsuitdaging.

LEADERSHIP DEVELOPMENT​

Vervormde beelden over leiderschap en vrouw-zijn hebben niet alleen invloed op je psyche en op de stem van je inner-critic. Ze werken door tot in élke vezel van je lichaam. Ze bepalen de mate waarin je van jezelf houdt. Hoeveel energie je kunt geven. En met welke uitstraling je door het leven gaat. Ik herken het. Als geen ander. Ik heb het als consultant, manager en change leader zelf meegemaakt. En als executive coach gezien en begeleidt. Van daaruit ontstond een nieuwe visie op hoe vrouwen hun leiderschap ontwikkelen. Míjn visie. Gebaseerd op de vrouwelijke wijsheid.

Het werd het begin van mijn coachingsmethodiek Journey to Wholeness, waarmee ik inmiddels honderden topvrouwen heb geïnspireerd en geholpen. Van ABN AMRO tot Accenture. Van KPN tot FrieslandCampina. En van The Medical Export Group tot de ZZP’er en de entrepreneur die haar eigen onderneming bouwt. Sámen maken we de Journey to Wholeness. De Journey staat voor jezelf bevrijden. Op zielsniveau. Luisteren naar de verlangens die je hebt voor jouw levensreis; jouw leiderschapsvisie. Openstaan voor jouw innerlijke weten. En – vertrouwen op je intuïtie. 

A desire to lead and inspire change.

We delen niet alleen het verlangen naar een betere wereld. We delen de gave om deze te scheppen.

RESULTS: TOGETHER WE RISE

Women's Leadership Program Carla Clarissa - ervaringen
Video afspelen
Wat ik wil voorleven
“Alles wat ik nodig heb om een krachtig leider te zijn zit in me, wat een realisatie! Met zelfvertrouwen zet ik mijn kracht nu niet alleen in voor anderen, maar juist ook voor mezelf. Dit maakt me als leider nog meer daadkrachtig en zichtbaar. Een prachtige transformatie die zowel zakelijk als privé impact heeft.

– Marjon Veenendaal, Programmamanager Alliander
Impact & synergie
“De impact en synergie die mijn kalmte en doordachtzaamheid opleveren in een team vol met extraverte leiders; ik zie nu pas écht hoeveel toegevoegde waarde ik met me mee breng in mijn leiderschap.”

– Ankie Balgit, PMO Lead Future Credit Landscape, ABN AMRO
Mijn waarde
“Ik heb geleerd niet alleen van waarde te zijn door de dingen die ik doe, maar juist ook door mijn ‘zijn’ en de ruimte die ik schep.

– Maria van Boxtel, Change Manager, De Volksbank
Mind, Body & Soul
“Van alle leiderschapsprogramma's die ik heb gevolg is er geen eentje zoals de Journey to Wholeness. Hier ontdekte ik, maar bovenal zo sterk gevóeld hoe belangrijk de connectie tussen Mind, Body en Soul is. En welke krachtige leider er naar voren komt als ik mijn héle ik inbreng.”

– Marjolein Bot, Lead Energy, Amsterdam Economic Board
Stralende leider
“Ik ben veel meer in balans, minder jachtig en kan beter omgaan met de emoties van mijzelf en van anderen. Ik kan nu echt genieten van het werk wat ik doe.”

– Carina Krastel-Hoek, Director Business Guidance TenneT
Leiderschaps-stijl
"Ik ervaarde het als een uitdaging om in een mannelijke omgeving niet een ander type leider te worden. Nu lukt het me om te staan voor de tough decisions die ik maak en tegelijkertijd mijn vrouwelijke energie te brengen. Dat doet recht aan wie ik ben."

– Johanna Meijer-Wolfbauer, Global HR Director FrieslandCampina Professional

WOMEN'S LEADERSHIP PROGRAM

Winter Edition (start eind november)
Prijs op aanvraag
  • Vrouwelijke leiders die dit programma gevolgd hebben, weten hoe ze:
  • Feminiene waarden inzetten in authentiek leiderschap;
  • Hun natuurlijke innerlijke autoriteit versterken;
  • Vanuit eigenwaarde relaties opbouwen én voeden;
  • Executive presence belichamen;
  • Betekenis en zingeving koppelen aan hun leiderschap;
  • Gaan staan voor hun leiderschapsvisie.

LIBERATE

Ik weet dat je ernaar verlangt om vanuit je vrouwelijke kracht te leven én te leiden. Net als zoveel vrouwen met jou. Je bent deze zoektocht niet voor niks gestart. En niet voor niks op deze pagina beland. Ik wil dat je weet dat ik op je heb gewacht. Net zoals vele vrouwen, mannen en kinderen met mij wachten. Op jouw leiderschap, jouw kracht en jouw invloed. Ik ben hier om je te helpen bij het bevrijden van die vrouwelijke kracht. Dat je mag uitbloeien tot een ware Femme Inspiratrice – een inspirerende, stralende leider die in haar kracht staat. Maar om je vrouwelijke kracht te kunnen bevrijden, moet je eerst begrijpen wat het onderdrukt.  

It's on her own Journey to Wholeness

where she reveals the leader she was born to be.

STRUCTUUR

The Women’s Leadership Program duurt zes maanden. Het onderliggende design draagt bij aan het transformerende karakter van het programma. Gedurende een half jaar begeleiden wij je wekelijks in je leiderschapsontwikkeling. Het is de combinatie van tweedaagse groepstrainingen, individuele coachingsgesprekken, peer-2-peer coaching en wekelijkse e-mail challenges waardoor je stappen blijft zetten.

We geloven niet in quick fixes, en ook niet in wonderen. Leiderschapsontwikkeling vraagt ruimte om te reflecteren, doorzettingsvermogen, durven te leren en te experimenteren, de bereidheid hebben de diepte in te gaan, je schaduwkanten te ontdekken en bovenal een gezonde dosis zelfspot en nieuwsgierigheid! 


De data van het Women’s Leadership Program zijn:

25 en 26 november, 20 en 21 januari, 10 en 11 maart en 12 en 13 mei.

.

LOCATION

De tweedaagse groepstrainingen en overnachtingen vinden plaats op Buitenplaats de Hoorneboeg. 

Midden in het bos en aan de rand van een prachtige heide ontmoeten we elkaar in leiderschapscirkel van vrouwen. Je voelt je hier gedragen om de reis naar binnen te maken. Dankzij de schoonheid van de natuur, de ruimtes die warmte en sereniteit uitstralen, gezonde voeding, heerlijke bedden en de aandacht van de mensen.  

TWEEDAAGSE GROEPSTRAINING​

We komen vier keer bij elkaar in tweedaagse groepstrainingen. In deze cirkel van vrouwelijke leiders werken we aan:

Jezelf opnieuw ontdekken aan de hand van de vrouwelijke psychologie 

Ontgroeien van aanpassingsstrategieën die onze authenticiteit en ware kracht belemmeren.

Je natuurlijke executive présence ontsluiten en ontdekken wat charisma werkelijk is.

Het volbrengen van schaduwwerk als leider. Wat er in je eigen schaduw zit, mag er van jezelf niet zijn. En daarmee mag dit stuk er ook bij anderen of in jouw organisatie niet zijn. Schaduwwerk is essentieel in het ontwikkelen van compassie, zowel naar jezelf als naar de ander.

De ontwikkeling van een sterk innerlijk kompas wat je doorvertaald in jouw Personal Leadership Vision.

Vanuit een diepe verbinding met jezelf leven en leiden. Durven te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam en de signalen die zij doorgeeft en kunnen luisteren naar de stem van je intuïtie hoort hier ook bij. Vanuit deze verbondenheid met jezelf, ook vanuit je hart de verbinding met de ander aan kunnen gaan.

Door middel van TED-style Speaker Coaching inspirerend leren spreken zodat elke luisteraar – in een groep of alleen – je spirit voelt terwijl je spreekt.

INDIVIDUELE COACHING​

Vijf individuele, online coachingsgesprekken zijn onderdeel van het programma. Aan de start, tussen iedere groepstraining in en aan het eind. De individuele coachingsgesprekken helpen je dieper te reflecteren op jezelf, bieden support en waar nodig juist wat extra challenge.

PEER-2-PEER

Wekelijkse peer-2-peer gesprekken van een haf uur met een andere deelneemster dragen zorg voor de nodige luchtigheid, een lach, herkenning, support en stimulans om de stappen te zetten waarnaar je verlangt.

OFFERTE​

Geïnteresseerd in deelname aan The Women’s Leadership Program? Dan ontmoeten we je graag! Je kan ons bellen, mailen of ons direct om een offerte vragen. Ook kun je een adviesgesprek inplannen.