Authentiek leiderschap
voor vrouwen

Meer impact door trouw te blijven aan wie je werkelijk bent.

De laatste editie van dit jaar is VOLGEBOEKT.

*NEW* Inschrijving voor 2025 geopend

Uitdagingen die je bezig kunnen houden

Ruimte innemen: durf te stralen

Je voelt dat bescheidenheid en zelftwijfel jouw groei in de weg staan, waardoor het lastig wordt om de ruimte in te nemen die voor jou bedoeld is. Dit weerhoud je ervan om je waarden en visie standvastig uit te dragen en je unieke stem te laten horen.

Authentiek leiderschap in een masculiene wereld

Je carrière heeft zich ontwikkeld in een door traditionele waarden gedomineerde omgeving. Je hebt je hierin goed weten aan te passen, maar de ontwikkeling van je eigen leiderschapsstijl is onderbelicht gebleven. De uitdaging ligt in het vinden van jouw authentieke leiderschapsstijl, terwijl je worstelt met onzekerheden en zoekt naar een balans tussen kracht en kwetsbaarheid.

Is dit alles?

Je hebt een goede baan, thuis loopt alles op rolletjes, maar toch ervaar je een innerlijke onrust en stelt jezelf de vraag: "Is dit alles?" Er is een verlangen naar meer diepgang en betekenis in je leven en relaties, wat aangeeft dat je klaar bent voor een nieuwe fase waarin je trouw blijft aan je eigen hart en missie.

Dat het lastig is om vanuit je vrouwelijke kracht te leiden, weet ik als geen ander.

70% van ons – goed opgeleide, succesvolle vrouwen – heeft last van het imposter-syndrome. Vervormde beelden over leiderschap en vrouw-zijn hebben niet alleen invloed op je psyche en op de stem van je inner-critic. Ze werken door tot in élke vezel van je lichaam. Ze maken je onzeker, angstig, vermoeid. Ze bepalen de mate waarin je van jezelf houdt. Hoeveel energie je kunt geven. En met welke uitstraling je door het leven gaat. Ik herken het als geen ander. 

Ik heb het als consultant, manager en change leader zelf meegemaakt. En als coach bij veel vrouwen gezien en begeleidt. 

I believe women are key in transforming the world we live in.

Journey to Wholeness®

Mijn Journey to Wholeness® biedt een unieke benadering van het ontwikkelen van leiderschap. Deze benadering is speciaal ontwikkeld om datgene aan te pakken waar veel vrouwen tegenaan lopen in hun professionele en persoonlijke leven. Of het nu gaat om het overwinnen van bescheidenheid en zelftwijfel, het vinden van je authentieke leiderschapsstijl in een masculiene wereld, of het zoeken naar diepere betekenis en voldoening in je leven – Journey to Wholeness® begeleidt je op jouw pad naar zelfontdekking en groei. Als je geïnteresseerd bent in mijn visie, bekijk dan deze video.

Video afspelen

Authenticiteit als sleutel tot impact

Wil je authentieker leiden, je onzekerheden overwinnen en een balans vinden tussen kracht en kwetsbaarheid? Verlang je ernaar je ware potentieel te ontketenen en een blijvende impact te maken? Dan is ‘The Women’s Leadership Program’ precies wat je nodig hebt!

In een wereld waar echte verbinding en authenticiteit steeds belangrijker worden, is het essentieel om te leiden vanuit je ware zelf. Dit programma is ontworpen om jou te helpen je zelfbewustzijn te vergroten, trouw te blijven aan je hart en missie, en jouw unieke stem, visie en inzichten krachtig tot uiting te brengen.

Met ‘The Women’s Leadership Program’ ontdek je:

Carla Clarissa X By Rosemarie - 152

“Stronger female leaders emerge from these leadership programs and so do stronger companies.”

Bron: McKinsey Quarterly, Dec. 2019

Authentiek leiderschap voor vrouwen

The Women’s Leadership Program is een exclusief zes maanden durend coachingsprogramma, speciaal ontworpen voor een selecte groep vrouwelijke leiders, professionals en ondernemers. Binnen dit programma kom je samen met andere vrouwelijke leiders in een krachtige cirkel van gelijkgestemden, waar herkenning, begrip en sisterhood centraal staan. Deze gemeenschap biedt niet alleen waardevolle netwerkmogelijkheden, maar ook de psychologische veiligheid die essentieel is voor persoonlijke en professionele groei.

Onderzoek van McKinsey toont aan dat women-only leadership programs niet alleen een grote impact hebben op de carrière van vrouwelijke leiders, maar ook op de organisatieculturen waar zij werken. Het programma helpt je om je authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen, je onzekerheden te overwinnen en een balans te vinden tussen kracht en kwetsbaarheid.

Na afloop van het programma word je onderdeel van een levendige alumni community met vrouwelijke leiders op alle niveaus en uit diverse sectoren. Deze gemeenschap biedt voortdurende ondersteuning en inspiratie, zodat je je leiderschapsreis kunt voortzetten en je impact kunt vergroten.

The Women’s Leadership Program bestaat uit:

Wat anderen zeggen

Op weg naar Carla Clarissa voel ik de anticipatie van mijn groei die elke sessie met zich meebrengt. Haar warme ontvangst in de deuropening – altijd met een stralende glimlach en open armen – doet elke keer mijn spanning verdwijnen. In haar ruimte, omringd door andere sisters, vind ik een unieke vorm van mentorship en training die ik nergens anders heb ervaren. 

Van intensieve trainingen tot diepgaande persoonlijke ontwikkeling, Carla Clarissa’s aanpak is een perfecte balans van scherpe inzichten, liefdevolle feedback, en actiegerichte begeleiding. Ze luistert, begrijpt en reageert met een zeldzame mix van intuïtie, ervaring en kennis, precies afgestemd op wat je nodig hebt om te groeien. Dat is het mooie aan haar. 

Ze blijft niet alleen maar vragen stellen, maar geeft soms ook haar ongezouten mening, advies of uitleg op basis van haar rijke ervaring en innerlijke wijsheid. Haar begeleiding inspireert tot reflectie en actie, een beweging van binnen naar buiten, waardoor je als vrouwelijk leider impact maakt.” 

Fieke Verhagen, Academy for People & Change, Organisatie adviseur, trainer en coach

Ik stond voor de uitdaging om meer impact te maken in mijn organisatie, niet door harder te werken, maar door transformationeel leiderschap.

Ik wilde mijn sterke analytische vaardigheden combineren met emotionele intelligentie en intuïtie, en een balans vinden tussen mijn masculiene en feminiene leiderschapskwaliteiten. Het WLP traject heeft mij geleerd mezelf te waarderen om wie ik ben en wat ik doe, en me open en kwetsbaar op te stellen. Dit heeft me persoonlijk veel rust en controle gebracht en zakelijk kreeg ik een bovengemiddelde beoordeling, en werd mijn energie, initiatief en visie geprezen.

Ik heb geleerd vaker mijn hart te volgen en mezelf als een gelijke van de directie te zien, wat resulteerde in een directe rapportagelijn aan de CEO. Deze veranderingen voelen als een significante stap voorwaarts in mijn carrière en persoonlijke groei.”

– Claudia Stroo, Cosun Beet Company,
Manager Strategy Office

“Ik zocht wegen om authentiek en krachtig te blijven in mijn rol. Ik had het gevoel mijn plek te moeten ‘verdienen’ waardoor ik mij aanpaste en telkens harder ging werken.

Dit leidde mij af van mijn doel. Ik wil namelijk verbindingen maken om zo de samenwerking binnen onze organisatie te versterken en gezamenlijke successen te behalen. Daarnaast wil ik rust brengen in mijn leiderschap om tot de essentie te komen en er ook ruimte komt voor creativiteit. De kentering kwam toen ik meer naar mijn intuïtie ging luisteren, waardoor ik beter mijn grenzen kon stellen in zowel mijn werk als privéleven, zonder de connectie met anderen te verliezen. Mijn jeugd leerde me om mijn grenzen opzij te zetten en me af te stemmen op de behoeften van anderen. Nu heb ik mijn sensitiviteit leren inzetten voor mijn eigen welzijn en de doelen die ik nastreef, waardoor ik nu effectiever bijdraag aan Achmea, trouw aan mijn waarden en visie.”

Jolien van den Ende, Senior Investment Strategist
Achmea Investment Management
Vorige slide
Volgende slide

Carla Clarissa

COACH, AUTEUR, MOTIVATIONAL SPEAKER

Als ervaren executive coach leg ik mij toe op het versterken van vrouwen in hun persoonlijke leiderschap. Met een achtergrond als jongste consultant bij een vooraanstaand consultancybureau, een strategische positie aan de bestuurstafel van een groot energiebedrijf voor mijn dertigste, en een cruciale rol in leiderschapsontwikkeling en cultuurtransformatie, heb ik de unieke krachten en uitdagingen van vrouwelijk leiderschap aan den lijve ondervonden én doorgrond.

Door mijn unieke coachingsmethode, de Journey to Wholeness®, bied ik een holistische benadering die je helpt je ware leiderschapspotentieel te ontsluiten. Mijn diepgaande expertise en ervaring, verrijkt door mijn academische achtergrond aan Nyenrode en mijn coachingsopleidingen aan The Tavistock Institute in Londen en Deep Coaching Institute in San Francisco, vormen de basis waardoor jij de leider wordt waar je trots op bent.

Een nieuw perspectief op leiderschapsontwikkeling: Journey to Wholeness

Deze vrouwen gingen je voor

Wil je weten met welke verlangens eerdere deelnemers startten aan het programma? Welke resultaten zij eruit haalden? Welke invloed dat had op hun leiderschapsvisie? En op hun bedrijf? Ik heb de verhalen van een aantal van onze deelnemers hier voor je verzameld

Inmiddels hebben we honderden vrouwen geïnspireerd en verder geholpen bij hun leiderschapsuitdagingen. Van ABN AMRO tot startende ZZP’er. Van KPN tot gemeenten. Van The Medical Export Group tot kleinere adviesbureaus. Deelnemers van het programma komen uit allerhande organisaties. En met de groepscoachingssessies levert dat niet alleen prachtig netwerk aan verbonden vrouwen op; juist de uiteenlopendheid zorgt voor een onbetaalbaar mooie dynamiek en veel inzichten.

Women's Leadership Program Carla Clarissa - ervaringen
Video afspelen
Wat ik wil voorleven
“Alles wat ik nodig heb om een krachtig leider te zijn zit in me, wat een realisatie! Met zelfvertrouwen zet ik mijn kracht nu niet alleen in voor anderen, maar juist ook voor mezelf. Dit maakt me als leider nog meer daadkrachtig en zichtbaar. Een prachtige transformatie die zowel zakelijk als privé impact heeft.

– Marjon Veenendaal, Programmamanager Alliander
Impact & synergie
“De impact en synergie die mijn kalmte en doordachtzaamheid opleveren in een team vol met extraverte leiders; ik zie nu pas écht hoeveel toegevoegde waarde ik met me mee breng in mijn leiderschap.”

– Ankie Balgit, PMO Lead Future Credit Landscape, ABN AMRO
Mijn waarde
“Ik heb geleerd niet alleen van waarde te zijn door de dingen die ik doe, maar juist ook door mijn ‘zijn’ en de ruimte die ik schep.

– Maria van Boxtel, Change Manager, De Volksbank
Mind, Body & Soul
“Van alle leiderschapsprogramma's die ik heb gevolg is er geen eentje zoals de Journey to Wholeness. Hier ontdekte ik, maar bovenal zo sterk gevóeld hoe belangrijk de connectie tussen Mind, Body en Soul is. En welke krachtige leider er naar voren komt als ik mijn héle ik inbreng.”

– Marjolein Bot, Lead Energy, Amsterdam Economic Board
Stralende leider
“Ik ben veel meer in balans, minder jachtig en kan beter omgaan met de emoties van mijzelf en van anderen. Ik kan nu echt genieten van het werk wat ik doe.”

– Carina Krastel-Hoek, Director Business Guidance TenneT
Leiderschaps-stijl
"Ik ervaarde het als een uitdaging om in een mannelijke omgeving niet een ander type leider te worden. Nu lukt het me om te staan voor de tough decisions die ik maak en tegelijkertijd mijn vrouwelijke energie te brengen. Dat doet recht aan wie ik ben."

– Johanna Meijer-Wolfbauer, Global HR Director FrieslandCampina Professional

Ik weet dat je ernaar verlangt om vanuit je vrouwelijke kracht te leven én te leiden.

The Women’s Leadership Program duurt zes maanden. Ik begeleid je wekelijks in je leiderschapsontwikkeling. Het is de combinatie van tweedaagse groepstrainingen, individuele coachingsgesprekken, peer-2-peer coaching en wekelijkse e-mail challenges waardoor je continu met je ontwikkeling bezig bent en stappen zet.

Ik geloof niet in quick fixes, wel in een leerzaam transformatieproces. Leiderschapsontwikkeling vraagt ruimte om op jezelf en je omgeving te reflecteren, het vraagt om doorzettingsvermogen, durven te leren en te experimenteren, de bereidheid hebben de diepte in te gaan en bovenal een gezonde dosis zelfspot en nieuwsgierigheid!

Tweedaagse Groepstraining

Het programma

Maar dat is niet alles...

INDIVIDUELE COACHING

Vijf individuele coachingsgesprekken zijn onderdeel van het programma. Aan de start, tussen iedere groepstraining in en aan het eind. De individuele coachingsgesprekken helpen je dieper te reflecteren op jezelf, bieden support en waar nodig juist wat extra uitdaging. De gesprekken vinden plaats bij mij op locatie of online, wat jij wilt.

PEER-2-PEER COACHING

Wekelijkse peer-2-peer gesprekken van een half uur met een andere deelneemster dragen zorg voor de nodige luchtigheid, een lach, herkenning, support en stimulans om de stappen te zetten waarnaar je verlangt.

Wil je een persoonlijke offerte ontvangen, met daarin jouw coachvraag, die je kan bespreken met je werkgever? Dan ontmoet ik je graag! Je kan mij bellen, mailen of direct om een offerte vragen.

Reviews Carla Clarissa coaching vrouwelijke leiders

Alles wat ik nodig heb om een krachtig leider te zijn zit in me, wat een realisatie!

Met zelfvertrouwen zet ik mijn kracht nu niet alleen in voor anderen, maar juist ook voor mezelf. Dit maakt me als leider nog meer daadkrachtig en zichtbaar. Een prachtige transformatie die zowel zakelijk als privé impact heeft. 

– Marjon Veenendaal,
Programmamanager Alliander
Ervaringen coaching Carla Clarissa

Van alle leiderschapsprogramma’s die ik heb gevolg is er geen eentje zoals de Journey to Wholeness. 

Hier ontdekte ik, maar bovenal zo sterk gevóeld hoe belangrijk de connectie tussen Mind, Body en Soul is. En welke krachtige leider er naar voren komt als ik mijn héle ik inbreng.

– Marjolein Bot,
Lead Energy, Amsterdam Economic Board

Startdata en Investering
*NEW* Inschrijving 2025 geopend

De investering bedraagt 4.950,-

excl. BTW en excl. eventuele overnachtingen.

Q1, Q2, Q4 2024

volgeboekt

Kwartaal 1 2025

Module 1 ‘Cultivating Authentic Leadership’: donderdag 6 en vrijdag 7 februari

Module 2 ‘Leadership Presence and Influence’: donderdag 13 en vrijdag 14 maart

Module 3 ‘Purpose Driven Leadership’: donderdag 17 en vrijdag 18 april

Module 4 ‘Public Speaking for Inspirational Leadership’: vrijdag 30 mei van 9.30-12.30

Module 5 ‘Holistic Leadership Integration’: donderdag 3 en vrijdag 4 juli

Module 1 ‘Cultivating Authentic Leadership’: donderdag 6 en vrijdag 7 februari

Module 2 ‘Leadership Presence and Influence’: donderdag 13 en vrijdag 14 maart

Module 3 ‘Purpose Driven Leadership’: donderdag 17 en vrijdag 18 april

Module 4 ‘Public Speaking for Inspirational Leadership’: vrijdag 30 mei van 9.30-12.30

Module 5 ‘Holistic Leadership Integration’: donderdag 3 en vrijdag 4 juli

Kwartaal 2 2025

Module 1 ‘Cultivating Authentic Leadership’: donderdag 6 en vrijdag 7 februari

Module 2 ‘Leadership Presence and Influence’: donderdag 13 en vrijdag 14 maart

Module 3 ‘Purpose Driven Leadership’: donderdag 17 en vrijdag 18 april

Module 4 ‘Public Speaking for Inspirational Leadership’: vrijdag 30 mei van 9.30-12.30

Module 5 ‘Holistic Leadership Integration’: donderdag 3 en vrijdag 4 juli

Module 1 ‘Cultivating Authentic Leadership’: donderdag 15 en vrijdag 16 mei

Module 2 ‘Leadership Presence and Influence’: donderdag 26 en vrijdag 27 juni

Module 3 ‘Purpose Driven Leadership’: donderdag 11 en vrijdag 12 september

Module 4 ‘Public Speaking for Inspirational Leadership’: vrijdag 10 oktober van 9.30-12.30

Module 5 ‘Holistic Leadership Integration’: donderdag 13 en vrijdag 14 november

The Women’s Leadership Program is een coachingsprogramma van zes maanden waarin we met jou werken aan gebalanceerd en authentiek leiderschap. Het is iets voor je als je:

Het onderliggende design draagt bij aan het transformerende karakter van het programma. Gedurende een half jaar begeleiden wij je wekelijks in je leiderschapsontwikkeling. Het is de combinatie van tweedaagse groepstrainingen, individuele coachingsgesprekken, peer-2-peer coaching en wekelijkse e-mail challenges waardoor je stappen blijft zetten.

We geloven niet in quick fixes, en ook niet in wonderen. Leiderschapsontwikkeling vraagt ruimte om te reflecteren, doorzettingsvermogen, durven te leren en te experimenteren, de bereidheid hebben de diepte in te gaan, je schaduwkanten te ontdekken en bovenal een gezonde dosis zelfspot en nieuwsgierigheid! 

Inhoud van het programma

Tweedaagse
groepstraining

We komen vier keer bij elkaar in tweedaagse groepstrainingen. In deze cirkel van vrouwelijke leiders werken we aan:

Jezelf opnieuw ontdekken aan de hand van de vrouwelijke psychologie 

Jezelf opnieuw ontdekken aan de hand van de vrouwelijke psychologie 

Ontgroeien van aanpassingsstrategieën die onze authenticiteit en ware kracht belemmeren.

Je natuurlijke executive présence ontsluiten en ontdekken wat charisma werkelijk is.

Het volbrengen van schaduwwerk als leider. Wat er in je eigen schaduw zit, mag er van jezelf niet zijn. En daarmee mag dit stuk er ook bij anderen of in jouw organisatie niet zijn. Schaduwwerk is essentieel in het ontwikkelen van compassie, zowel naar jezelf als naar de ander.

De ontwikkeling van een sterk innerlijk kompas wat je doorvertaald in jouw Personal Leadership Vision.

De ontwikkeling van een sterk innerlijk kompas wat je doorvertaald in jouw Personal Leadership Vision.

Vanuit een diepe verbinding met jezelf leven en leiden. Durven te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam en de signalen die zij doorgeeft en kunnen luisteren naar de stem van je intuïtie hoort hier ook bij. Vanuit deze verbondenheid met jezelf, ook vanuit je hart de verbinding met de ander aan kunnen gaan.

Door middel van TED-style Speaker Coaching inspirerend leren spreken zodat elke luisteraar – in een groep of alleen – je spirit voelt terwijl je spreekt.

INDIVIDUELE
COACHING

Vijf individuele coachingsgesprekken zijn onderdeel van het programma. Aan de start, tussen iedere groepstraining in en aan het eind. De individuele coachingsgesprekken helpen je dieper te reflecteren op jezelf, bieden support en waar nodig juist wat extra challenge. De gesprekken kunnen bij mij op locatie of online plaatsvinden.

PEER-2-PEER

Wekelijkse peer-2-peer gesprekken van een half uur met een andere deelneemster dragen zorg voor de nodige luchtigheid, een lach, herkenning, support en stimulans om de stappen te zetten waarnaar je verlangt.

Ervaringen coaching Carla Clarissa
Ik heb geleerd niet alleen van waarde te zijn door de dingen die ik doe, maar juist ook door mijn ‘zijn’ en de ruimte die ik schep.
– Maria van Boxtel
Change Manager, De Volksbank

De impact en synergie die mijn kalmte en doordachtzaamheid opleveren in een team vol met extraverte leiders; ik zie nu pas écht hoeveel toegevoegde waarde ik met me mee breng in mijn leiderschap.

– Ankie Balgit
ABN AMRO

Vrouwelijke leiders die dit programma gevolgd hebben, weten hoe ze:

Veelgestelde vragen

“Een groepsprogramma met alleen maar vrouwen? Ik weet niet of dat wel iets voor mij is.” Dit is vaak de eerste reactie die ik krijg. En dat is logisch. In onze organisaties en onze samenleving is het de mannelijke psyche en masculiene waarden die centraal staan. Je bent gewend om met mannen te werken, in bepaalde omgevingen zelfs de enige vrouw te zijn. Een omgeving waarin je het prima doet en goed tot je recht komt. En ja, waar je ook van geniet. Anders was je niet gekomen waar je nu bent.

Maar er zit ook een andere kant aan dit verhaal. Je bent jarenlang gevoed met feedback, reflecties en spiegels vanuit deze eenzijdige bril. Hierdoor heb je een bepaalde kant van jezelf kunnen ontwikkelen en tot wasdom kunnen brengen. Maar er zijn andere waardevolle delen in jou die bijdragen aan een gebalanceerde leiderschapsstijl, en die zijn onderbelicht gebleven. De waarde van dit women-only leadership program is dat je de ruimte krijgt én neemt om de mannelijke bril een keer af te doen. Om naar jezelf, jouw ervaringen en je organisatie te kijken door de ogen van het vrouwelijke principe.

Je blik wordt hierdoor enorm verrijkt, je leiderschap verdubbelt en je natuurlijke autoriteit vergroot. Iedere keer weer zien we wat een enorm verschil het maakt voor vrouwen om eens alleen in een cirkel met andere vrouwelijke leiders te zitten. Je gaat dan niet alleen anders naar jezelf kijken door de spiegel die ik jou geef, maar ook door de liefdevolle spiegel die je van jouw sisters krijgt. En dat is écht magisch.

Het Women’s Leadership Program is bedoeld voor iedere vrouw met een verlangen naar
meer verbinding met zichzelf, het herontdekken van haar kracht en ontwikkelen van
haar visie. Daarin is het belangrijk dat je een aantal jaren ervaring hebt als leider. Of dat
nou binnen een grote corporate, een nieuwe startup of als zelfstandig ondernemer is,
doet er niet toe. Juist alle verschillende functies, industrieën, motivaties en ervaringen
uit het verleden geven ontzettend veel unieke inzichten aan de groep. En we staan altijd
open voor een persoonlijk adviesgesprek waarin een van de coaches met heel haar hart
luistert naar jouw verlangens en leiderschapsuitdagingen. Dan kunnen we samen
ontdekken of het jou verder gaat helpen. Plan hier je gesprek in. We ontmoeten je
graag.

De investering voor deelname aan The Women’s Leadership Program in 2024 bedraagt €4.950,- excl. BTW. Dit omvat alle trainingsdagen (8,5 dagen), de vijftal individuele coachingsgesprekken, de wekelijkse email challenges en continue support. Ik ben voor de duur van het gehele programma, dus zo’n zes maanden, echt jouw coach en sta voor je klaar wanneer je mij nodig hebt. 

Het juiste moment is daar als jij er het juiste moment van maakt. Als jij het belangrijk
genoeg vindt om deze tijd en investering in jezelf als prioriteit te zien. Voor de één is het
juiste moment als ze net in een nieuwe baan is begonnen omdat ze dan wel wat extra
support kan gebruiken om niet in oude valkuilen te stappen. En voor de ander is het juist
wanneer ze al wat ervaring in de baan heeft opgedaan zodat ze zich in control voelt en
ruimte ervaart om met zichzelf aan het werk te gaan. In welke levensfase je ook zit, het
gaat vooral om het besef dat je het verdient. In het drukke leven dat je leidt, zijn er altijd
andere verantwoordelijkheden, verplichtingen en verwachtingen. En wij vrouwen zijn er
vaak goed in om onszelf weg te cijferen en aan te passen aan de verwachtingen van een
ander, waardoor we zelf steeds minder genieten van de reis. Mocht je twijfelen of het
de juiste timing voor jou is, zoek dan contact met ons op om je te helpen in dit proces en
te voelen waar het nu om gaat.

De ontwikkeling van leiderschap verloopt meestal niet op dezelfde manier voor mannen
en vrouwen. Onder meer, omdat de psyche van een vrouw anders werkt dan die van
een man. Er is een andere innerlijke dynamiek aan het werk die het gedrag beïnvloedt.
Voor het ontwikkelen van zelfbewustzijn is het daarom nodig dat vrouwen hun eigen
innerlijke dynamieken gaan begrijpen en effectief leren te gebruiken. In dat proces is het
zo krachtig om te ontdekken hoe het is om alleen met andere vrouwelijke leiders in een
cirkel te zitten. Dan ga je niet alleen naar jezelf kijken door de spiegel die ik je geef, maar
krijg je een spiegel van nog allerlei andere vrouwen terug. Het zorgt voor herkenning en
begrip. En ik heb gezien dat daardoor de psychologische veiligheid ontstaat om je
binnenwereld en vrouwelijke kracht met liefde te onderzoeken. Het is een omgeving
waarin je alles wat je in je hebt mag laten zijn. En precies dat is de plek waar jij jezelf als
leider opnieuw zult uitvinden.

Als je ervoor wil gaan, krijg je van mij een offerte die jouw werkgever ook zal
aanspreken. En ik denk natuurlijk met liefde met je mee over hoe je het gesprek
hierover het beste kunt voeren, mocht je daar behoefte aan hebben.

Het Women’s Leadership Program is anders dan andere leiderschapsprogramma’s,
omdat het niet gaat over skills en vaardigheden ontwikkelen alléén. Het gaat over jou

opnieuw in contact brengen met alle wijsheid en al het leiderschap dat je al in je hebt.
Vrouwen die het programma doorlopen nemen uitdagendere banen aan, worden vaker
voor een promotie gevraagd, verhogen hun uurtarief – soms zelf tot een verdubbeling –
en dit alles zonder dat een nieuwe studie of titel hebben behaald. Alleen maar omdat ze
hun waarde zijn gaan zien. Ook vinden vrouwen die met ons werken het plezier in hun
werk en werkomgeving terug, ervaren ze verdieping in hun privé relaties en voelen zich
bij machte het leiderschap te ontwikkelen en leven te scheppen waarnaar ze verlangen.

Natuurlijk! We beginnen altijd met een gesprek over jouw verlangens en
leiderschapsuitdagingen. Een van onze coaches luistert met heel haar hart en ziel naar
jouw verhaal. Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek in om een gevoel bij ons te
krijgen. Je kunt tijdens het gesprek al je vragen stellen, zodat we samen ontdekken of
het jou verder gaat helpen bij je leiderschapsuitdaging.

Testimonial Carla Clarissa coaching vrouwen leiderschap

Ik ervaarde het als een uitdaging om in een mannelijke omgeving niet een ander type leider te worden. Nu lukt het me om te staan voor de tough decisions die ik maak en tegelijkertijd mijn vrouwelijke energie te brengen. Dat doet recht aan wie ik ben.

– Johanna Meijer-Wolfbauer, Global HR Director FrieslandCampina Professional
Reviews coaching Carla Clarissa

Ik ben veel meer in balans, minder jachtig en kan beter omgaan met de emoties van mijzelf en van anderen. Ik kan nu echt genieten van het werk wat ik doe.

- Carina Krastel-Hoek, Director Business Guidance TenneT

P.S. Hoewel er altijd redenen kunnen zijn om je persoonlijke ontwikkeling uit te stellen – een drukke agenda, onbereikte doelen, werkverplichtingen of gezinsleven – kunnen dit exact dezelfde redenen zijn om nu juist wel actie te ondernemen. De keuze is aan jou. Onthoud goed: niemand zal jouw leiderschapsontwikkeling meer prioriteit geven dan jijzelf.

Would you like to receive my ebook?

Leave your name and email address below and I’ll make sure you receive the English version of my ebook in your inbox as soon as possible.

Free download: e-book

EBOOK

Ontvang het e-book Conscious Female Leadership in je e-mail.

INSCHRIJVEN

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de Ibiza-reis.

MEMBER AREA