JOURNEY TO WHOLENESS

De Journey to Wholeness® is onze unieke kijk op het ontwikkelen van leiderschap in vrouwen. Deze ‘wholeness’ gaat over dat je als vrouw alles wat je in je hebt tot uitdrukking kan brengen in jouw leiderschap. En dat gaat maar op één manier: wanneer jij je Mind, Body en Soul integreert.

MIND

Hier leer je naar jezelf te kijken door de ogen van de vrouwelijke psyche. Je ontdekt welke aanpassingsstrategieën jij gebruikt hebt om te overleven in een door mannen en masculiene waarden gedomineerd systeem. En hoe je deze strategieën ontgroeit, zodat je jouw eigenheid in je leiderschap tot uiting kan brengen. Ook helpen wij je in te zien wat je eigen schaduwkanten zijn; wat mag je van jezelf – gevoed vanuit je opvoeding, cultuur en zakelijke omgeving – niet zijn, wat wil je van jezelf niet zien, en wat heb je in jezelf veroordeeld waardoor je niet jouw ‘whole being’ kan inbrengen in je leiderschap.

BODY

Leiderschap gaat over het beïnvloeden van groepen mensen. Daar is ook voor nodig dat je er staat. Uitstraalt waar je in gelooft. Jouw charisma, uitstraling, de klank in je stem, de blik in je ogen, de manier waarop je een ruimte binnenkomt, dat alles komt uit je lichaam. Vaak wordt de relatie die wij hebben met ons vrouwelijke lichaam vergeten in leiderschapsontwikkeling. Maar de manier waarop jij in je leiderschap staat, de authenticiteit die je uitstraalt, heeft een directe relatie met de mate van eigenwaarde en zelfvertrouwen waarmee jij in je lichaam huist. Mag jouw hele lijf meegenomen worden in hoe jij uiting geeft aan leiderschap?

SOUL

Een krachtig innerlijk kompas versterkt jouw innerlijke autoriteit. We begeleiden jou in het verder ontwikkelen van dit kompas. In het opnieuw leren luisteren naar jouw innerlijke autoriteit. En in het oppikken van de signalen die vanuit zielsniveau tot je komen. Signalen die zich uiten via een intuïtief moment, een emotionele ervaring of een lichamelijke reactie. We werken ook aan het vinden van betekenis in hartverscheurende levenservaringen; je leert deze om te zetten in liefdevolle kracht en wijsheid. Vanuit een hernieuwde verbinding met jezelf zie je wie je werkelijk bent, wat je wilt betekenen en weet je wat voor een leider jij wilt zien.

“There is a direct relationship between the presence a woman brings into her leadership and her inherent sense of self-worth”

WHY WOMEN-ONLY

“Een groepsprogramma met alleen maar vrouwen? Ik weet niet of dat wel iets voor mij is.” Dit is vaak de eerste reactie die we krijgen. En dat is logisch. In onze organisaties en onze samenleving is het de mannelijke psyche en masculiene waarden die centraal staan. Je bent gewend om met mannen te werken, in bepaalde omgevingen zelfs de enige vrouw te zijn. Een omgeving waarin je het prima doet en goed tot je recht komt. En ja, waar je er zelfs van kan genieten. Anders was je niet gekomen waar je nu bent.

Maar er zit ook een andere kant aan dit verhaal. Je bent jarenlang gevoed met feedback, reflecties en spiegels vanuit deze eenzijdige bril. Hierdoor heb je een bepaalde kant van jezelf kunnen ontwikkelen en tot wasdom kunnen brengen. Maar zijn andere waardevolle delen in jou die bijdragen aan een gebalanceerde leiderschapsstijl onderbelicht gebleven. De waarde van dit women-only leadership program is dat je de ruimte krijgt én neemt om de mannelijke bril een keer af te doen. Om naar jezelf, jouw ervaringen en je organisatie te kijken door de ogen van het vrouwelijke principe.

Je blik wordt hierdoor enorm verrijkt, je leiderschap verdubbelt en je natuurlijke autoriteit vergroot. Iedere keer weer zien we wat een enorm verschil het maakt voor vrouwen om eens alleen in een cirkel met andere vrouwelijke leiders te zitten. Je gaat dan niet alleen anders naar jezelf kijken door de spiegel die wij jou geven, maar je krijgt een spiegel van tientallen andere vrouwen terug en dat is echt magisch.

UNPARALLELED

In de Journey to Wholeness® ervaar je de psychologische veiligheid om je binnenwereld en vrouwelijke kracht met liefde te onderzoeken. En precies dat is de plek waar jij jezelf als leider opnieuw zult uitvinden. Voor veel vrouwen voelt het bijvoorbeeld stukken comfortabeler om hun lichaam niet mee te nemen in hun leiderschap. Net te doen alsof het er niet is of niet toe doet – deels omdat het in een patriarchaat veiliger voelt of meer respect oplevert om gezien te worden als ‘one of the guys’.

Projecties op je lichaam, seksisme, body shaming, misbruik en de ‘male gaze’ op hoe je lichaam eruit moet zien kan de relatie tussen jou en je lichaam gecompliceerd maken. Vaak wordt de relatie met ons lichaam vergeten in de ontwikkeling van ons leiderschap. Maar niet bij ons. De manier waarop jij in je leiderschap staat, en de authenticiteit die jij uitstraalt, heeft een directe relatie met hoe jij in je lichaam staat. Mag jouw hele lijf mee genomen mag worden in hoe jij uiting geeft aan leiderschap? Mag jij van jezelf stralen als je op het podium staat, voor een groep spreekt, of wanneer je het woord neemt?

Ook het hebben van presence houdt verband met in hoeverre je kan gronden in je lichaam. Wanneer dit op wat voor manier dan ook onveilig voelt, gaat dat ten koste van je vermogen om presence te ervaren. Present zijn betekent dat je in het hier en nu bent. Met al je zintuigen de present moment in je opneemt. Je hoofd kan overal zijn, maar alleen je lijf is altijd in het hier en nu. Als mensen met je praten dan voelen ze je. Of ze merken dat je er niet echt bent. Wil je echt het verschil maken op bepaalde cruciale momenten in een meeting dan heb je daarvoor ook de kracht en intelligentie nodig die huist in je lichaam.

Binnen de veiligheid van een women-only leiderschapsprogramma kan je de relatie met je vrouwelijke lichaam en de krachten die hierin huizen herontdekken. Het brengt je naar het kunnen ervaren van jezelf als ‘whole being’.

“Carla heeft een manier van kijken die zo anders is dan alle andere coaches. Ze focust zich op alle wijsheid die je al in je hebt. Je hoeft geen modellen te kennen, je hoeft niks te leren; je ervaart dat jij de vrouwelijke leider al bent! Carla heeft echt de kennis in huis om je full female potential te ontvouwen.” – Brenda Kramer, Senior Advisor Responsible Investment,
“Deze journey heeft een proces wat al een tijd lang in mij broeide een kickstart gegeven. Ik heb een aantal belangrijke keuzes kunnen maken, zowel zakelijk als privé. Keuzes die voor mij essentieel waren om daadwerkelijk vanuit mijn hart en soul’s purpose te kunnen leven. Ik ervaar nu dat ik veel meer centered ben. En veel meer in mijn kracht als leider, als vrouw, en als coach.” – Yolanda van Die, Former Global CMO EY Consulting | Founder Spirit of Business

ADVIESGESPREK

Wil je weten wat de Journey to Wholeness voor jou kan betekenen? Weet dan dit: in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunnen we kennismaken met elkaar en kijken of het Women’s Leadership Program bij je past.  

FOUNDER

Carla heeft haar MSc. in Management aan Nyenrode behaald en twintig jaar ervaring in de corporate wereld. Eerst als consultant bij E&Y, later als business – en changemanager bij Nuon en Alliander. Haar coachingsopleidingen heeft ze gevolgd aan The Tavistock Institute in Londen en ze is een gecertificeerd Deep Coaching (en Enneagram) Professional van DCI in San Francisco. Na het leiden van een organisatiebreed cultuur- en leiderschapsontwikkelingstraject ervaarde ze nog eens veel sterker hoe belangrijk vrouwelijke leiders zijn in het transformeren van de wereld waarin wij leven. En hoeveel meer leiderschap, liefde en kracht er nog in hen huist. Met haar drive om een duurzame verandering in de wereld te realiseren, besloot ze haar extraordinary coaching talent, samen met haar bedrijfskundige achtergrond en zakelijke ervaring om te zetten in haar methodiek de Journey to Wholeness® en in haar eigen leiderschapsprogramma “The Women’s Leadership Program”.

Would you like to receive my ebook?

Leave your name and email address below and I’ll make sure you receive the English version of my ebook in your inbox as soon as possible.

Free download: e-book

EBOOK

Ontvang het e-book Conscious Female Leadership in je e-mail.

INSCHRIJVEN

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de Ibiza-reis.

MEMBER AREA