De uitkomsten van jouw assessment

Dat waren de vragen! Hopelijk heeft het beantwoorden van hiervan je al tot waardevolle inzichten gebracht. Deze 3 cijfers geven een beeld van waar jij nu staat in jouw leiderschapsreis. En in de toelichting hieronder vertel ik je wat dat op grote lijnen kan betekenen; waar je kracht ligt en waar ruimte voor groei.

1. Mind (0/10)

Deze score geeft aan dat je nog veel ruimte hebt om te groeien. Ik hoop dat dit het startpunt is om jouw innerlijke kracht te gaan ontsluiten. Die Femme Inspiratrice in jou staat te springen om eruit te komen. Dat weet ik zeker. Anders was je simpelweg niet hier beland. Het is tijd voor de verandering waarnaar je al zo lang verlangt. Het is tijd voor jou. Voor jouw reis. Jouw Journey to Wholeness. En ik vind het een eer dat alleen al jouw bezoek aan mijn site daar onderdeel van is. In deze eerste stap gaat het over de fundamentele vraag: Welke vrouw zou je zijn, als jij jezelf bevrijdt van alles wat niet écht jij is? Denk daar eens alvast rustig over na…

Ieders reis begint met het ontdekken van welke aanpassingsstrategieën je gebruikt om te overleven in een door mannen en masculiene waarden gedomineerd systeem. In de eerste hoofdstukken van mijn boek (2,3&4) vertel ik over alles wat hierbij komt kijken. Ik deel mijn eigen innerlijke reis vol conflicten, verwarring en inzichten waardoor ik gaandeweg begreep waarom het in de loop van mijn carrière zo moeilijk voelde om dicht bij mezelf te blijven. Ik leg je uit hoe seksisme zich in honderden subtiele signalen uit en ons vrouwen elke keer, vrijwel onbewust, het gevoel geeft niet goed genoeg te zijn. En ik vertel je hoe je zelfbewuster kan worden vanuit respect en waardering voor jouw vrouwelijke natuur. Met als doel jou te helpen meer jezelf te zijn: om compromisloos vrouw te durven zijn.

2. Body (0/10)

Deze score geeft aan dat je nog veel ruimte hebt om te groeien. En je mag weten, je bent niet de enige. Veel vrouwen hebben een lastige relatie met hun lichaam. Zaken als body shaming (het bekritiseren en beschamen van je eigen uiterlijk of het uiterlijk van anderen), seksisme, (seksuele) intimidatie, misbruik en het schuldgevoel en schaamte waar vrouwen hier nog eens bovenop mee opgezadeld worden, dragen hier onherroepelijk aan bij. Of juist in een poging seksisme of seksuele intimidatie te voorkomen heb je er wellicht voor gekozen om je vrouwelijke lichaam te negeren. Vrouwen vertellen me vaak hoe ze besloten hebben ‘uit’ te gaan staan en in hun hoofd te gaan leven. Gelukkig kun je er ook voor kiezen jezelf weer ‘aan’ te zetten en de relatie met jouw eigen lichaam en seksualiteit te gaan ontdekken. We worden allemaal geboren met het vermogen om te voelen. Nu is het tijd om deze gave terug te vinden in jezelf.

In BODY draait het om de verbinding met je lichaam, en ook om het toe-eigenen van jouw seksuele energie. In mijn boek ga ik in hoofdstuk 5 en 6 in op het volledig doorvoelen en accepteren van je emoties. Want authentiek leiderschap, of in andere woorden ‘je ware zelf tot expressie in je leiderschap brengen’, vereist emotionele competentie: het vermogen op een gepaste en bevredigende manier met je eigen gevoelens en verlangens om te gaan. Zo ook met jouw seksuele verlangens. Als er één kracht in het leven van de vrouw is die we hebben genegeerd, verstoten of onderdrukt, dan is het wel de kracht die ons ten diepste vrouwelijk maakt, de scheppende kracht van waaruit nieuw leven ontstaat en die de bron van onze levenslust en creatieve vermogens is: de kracht van onze seksuele energie. Practices om dit weer in jezelf aan te wakkeren en te gebruiken om op een andere manier invulling te geven aan je leiderschapsrol deel ik met je in mijn boek.

3. Soul (0/10)

Deze score geeft aan dat je nog veel ruimte hebt om te groeien. En wat dit thema betreft, heeft dat alles te maken met het vinden van purpose: een hoger doel in het leven. Wanneer je het werk wat bij MIND en BODY hoort gedaan hebt en zo begrijpt hoe jouw innerlijke wereld in elkaar zit en gegrond in je lichaam door het leven gaat, is het vinden van purpose heel natuurlijk. Dan ga je vanzelf nadenken over het leven dat je leidt en over het leven dat je wílt leiden. Alle vrouwen die jou zijn voorgegaan op een reis naar meer zelfbewustzijn, komen op dit punt terecht: waar wil ik nu werkelijk mijn levensenergie aan besteden? Die vraag kan ook langskomen door ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Vaak zijn het de tegenslagen die ons uitdagen om te groeien en te ontdekken wie we zijn. Tenminste, als we durven te reflecteren op onszelf. Wat wil deze gebeurtenis mij leren? Wanneer je dit bewustwordingsproces aangaat, leer je jezelf steeds beter kennen.

De vrouwelijke spiritualiteit leert ons om het goddelijke te ervaren via ons lichaam. De spirituele reis gaat hier niet over het ontstijgen van je lichaam, maar juist over het volledig bewonen ervan. In hoofdstuk 7 van mijn boek ga ik verder in op mijn visie op het scheppen van purpose. En ik deel een aantal practices die je uitdagen om terug te blikken op jouw leven. Zodat je erachter kan komen waar je hart sneller van ging kloppen of wanneer je je vervuld voelde, maar ook om te doorvoelen welke verlangens je juist niet gevolgd hebt.

Uitkomsten & Conversation Guide in je mail?

LET OP: We bewaren je data niet. Wil je de assessment resultaten in je mail? Laat dan hier je gegevens achter. Het biedt een goede voedingsbodem om je leiderschapsontwikkeling een impuls te geven en hierover bijvoorbeeld het gesprek te voeren met je leidinggevende. Om je daarbij opweg te helpen, stuur ik ook een Conversation Guide mee.

EBOOK

Ontvang het e-book Conscious Female Leadership in je e-mail.

STAY CONNECTED

Ontvang maandelijks mijn brief aan jou in je mailbox, waarin ik mijn nieuwste inzichten met je deel. 

Privacybeleid & Algemene Voorwaarden

INSCHRIJVEN

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de Ibiza-reis.

MEMBER AREA

ADVIESGESPREK

Vraag hier uw vrijblijvende adviesgesprek aan.

MY GIFT TO YOU

Schrijf je in voor de gratis 3-daagse video training.