De uitkomsten van jouw assessment

Dat waren de vragen! Hopelijk heeft het beantwoorden hiervan je tot waardevolle inzichten gebracht. Deze drie cijfers geven een beeld van waar jij nu staat in jouw leiderschapsreis. En in de toelichting hieronder vertel ik je wat jouw uitkomst kan betekenen voor jouw leiderschapsgroei; waar je kracht ligt en waar ruimte voor ontwikkeling.

1. Mind (0/10)

Deze score geeft aan dat je nog veel ruimte hebt om te groeien. Ik hoop dat dit het startpunt is om jouw innerlijke kracht te gaan ontsluiten. Die Femme Inspiratrice in jou staat te springen om eruit te komen. Dat weet ik zeker. Anders was je simpelweg niet hier beland. Het is tijd voor de verandering waarnaar je al zo lang verlangt. Het is tijd voor jou. Voor jouw reis. Jouw Journey to Wholeness. En ik vind het een eer dat alleen al jouw bezoek aan mijn site daar onderdeel van is. In de eerste stap die je kunt zetten gaat het over de fundamentele vraag: Welke vrouw zou je zijn, als jij jezelf bevrijdt van alles wat niet écht jij is? Denk daar eens alvast rustig over na…

Ieders leiderschapsreis begint met het ontdekken van welke aanpassingsstrategieën je gebruikt om te overleven in een door mannen en masculiene waarden gedomineerd systeem. In de eerste hoofdstukken van mijn boek Born to change the game (2, 3 & 4) vertel ik over alles wat hierbij komt kijken. Ik deel mijn eigen innerlijke reis vol conflicten, verwarring en inzichten waardoor ik gaandeweg begreep waarom het in de loop van mijn carrière zo moeilijk voelde om dicht bij mezelf te blijven. Ik schrijf ook over hoe seksisme zich in honderden subtiele signalen uit en hoe dit je, vaak onbewust, het gevoel geeft niet goed genoeg te zijn. En ik vertel je hoe je zelfbewuster kan worden vanuit respect en waardering voor jouw vrouwelijke natuur. Met als doel jou te helpen meer jezelf te zijn: om compromisloos vrouw te durven zijn.

2. Body (0/10)

Deze score geeft aan dat je nog veel ruimte hebt om te groeien. En je mag weten, je bent niet de enige. Veel vrouwen hebben een lastige relatie met hun lichaam. Zaken als body shaming (het bekritiseren en beschamen van je eigen uiterlijk of het uiterlijk van anderen), seksisme, (seksuele) intimidatie, misbruik en het schuldgevoel en schaamte waar vrouwen hier nog eens bovenop mee opgezadeld worden, dragen hier onherroepelijk aan bij. Of juist in een poging seksisme of seksuele intimidatie te voorkomen heb je er wellicht voor gekozen om je vrouwelijke lichaam te negeren. Vrouwen vertellen me vaak hoe ze besloten hebben ‘uit’ te gaan staan en in hun hoofd te gaan leven. Gelukkig kun je er ook voor kiezen jezelf weer ‘aan’ te zetten en de relatie met jouw eigen lichaam en seksualiteit te gaan ontdekken. We worden allemaal geboren met het vermogen om te voelen. Nu is het tijd om deze gave terug te vinden in jezelf.

In Body draait het om de verbinding met je lichaam, en ook om het toe-eigenen van jouw seksuele energie. In mijn boek Born to change the game ga ik in hoofdstuk 5 en 6 in op het volledig doorvoelen en accepteren van je emoties. Want authentiek leiderschap, of in andere woorden ‘je ware zelf tot expressie in je leiderschap brengen’, vereist emotionele competentie: het vermogen op een gepaste en bevredigende manier met je eigen gevoelens en verlangens om te gaan. Zo ook met jouw seksuele verlangens. Als er één kracht in het leven van de vrouw is die we hebben genegeerd, verstoten of onderdrukt, dan is het wel de kracht die ons ten diepste vrouwelijk maakt, de scheppende kracht van waaruit nieuw leven ontstaat en die de bron van onze levenslust en creatieve vermogens is: de kracht van onze seksuele energie. Practices om dit weer in jezelf aan te wakkeren en te gebruiken om op een andere manier invulling te geven aan je leiderschapsrol deel ik met je in mijn boek.

3. Soul (0/10)

Deze score geeft aan dat je nog veel ruimte hebt om te groeien. En wat dit thema betreft, heeft dat alles te maken met het vinden van je purpose: een hoger doel in het leven. Wanneer je het werk dat bij Mind en Body hoort hebt gedaan, merk je waarschijnlijk de volgende twee zaken. Je begrijpt hoe jouw innerlijke wereld in elkaar zit en je voelt je gegrond in je lichaam.

Het vinden van je purpose kán vervolgens heel natuurlijk gaan. Waarschijnlijk merk je dat je al nadenkt over het leven dat je leidt en over het leven dat je wílt leiden. Het is vaak echter de uitdaging om werkelijk ruimte te maken voor het ontdekken van je purpose. Dat gaat niet zonder in te zoomen op ingrijpende levensgebeurtenissen. Wat betreft je carrière, maar ook in de rest van je leven. Daarbij draait het veel meer om de vraag: waar wil ik nu werkelijk mijn levensenergie aan besteden? Vaak zijn het de tegenslagen die ons uitdagen om te groeien en te ontdekken wie we zijn. Tenminste, als we durven te reflecteren op onszelf. Wat wil deze gebeurtenis mij leren? Wanneer je dit bewustwordingsproces aangaat, leer je jezelf steeds beter kennen. 

De vrouwelijke spiritualiteit leert ons om het goddelijke te ervaren via ons lichaam. De spirituele reis gaat hier niet over het ontstijgen van je lichaam, maar juist over het volledig bewonen ervan. In hoofdstuk 7 van mijn boek Born to change the game ga ik verder in op mijn visie op het scheppen van purpose. En ik deel een aantal practices die je uitdagen om terug te blikken op jouw leven. Zodat je erachter kan komen waar je hart sneller van ging kloppen of wanneer je je vervuld voelde, maar ook om te doorvoelen welke verlangens je juist niet gevolgd hebt.

Uitkomsten & Conversation Guide in je mail?

LET OP: We bewaren je data niet. Wil je de resultaten van je assessment in je mail? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan stuur ik je de resultaten toe. De inspiratie die ik je hierop aansluitend stuur biedt een goede voedingsbodem om je leiderschapsontwikkeling een impuls te geven en hierover bijvoorbeeld het gesprek te voeren met je leidinggevende. Zo stuur ik je een Conversation Guide toe waarin ik een flink aantal tips en vragen met je deel die je helpen het gesprek over je leiderschapsontwikkeling aan te gaan. Tezamen vormen ze de perfecte input om je wensen en verlangens om te zetten naar actie.  

Would you like to receive my ebook?

Leave your name and email address below and I’ll make sure you receive the English version of my ebook in your inbox as soon as possible.

Free download: e-book

EBOOK

Ontvang het e-book Conscious Female Leadership in je e-mail.

INSCHRIJVEN

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de Ibiza-reis.

MEMBER AREA