Contact Carla Clarissa coach vrouwelijk leiderschap

Female Leadership: de sleutel tot verandering

Ontdek de kracht van female leadership en het belang van sisterhood.

Female leadership heeft het vermogen om duurzame impact te creëren in de professionele wereld. Het versterkt vrouwen om authentieke en inspirerende leiders te zijn. Vrouwelijke leiders zijn vaak pioniers die bestaande structuren uitdagen en een cultuurverandering brengen. Vrouwen in leiderschapsposities zijn niet alleen rolmodellen, maar ook katalysatoren voor verandering binnen organisaties. Ze dagen het bestaande masculiene leiderschapsmodel uit, zetten vraagtekens bij de effectiviteit van traditionele hiërarchieën en brengen balans. 

Ze inspireren de mensen om hen heen om hun volledige potentieel te ontwikkelen en bij te dragen aan een meer gebalanceerde en inclusieve toekomst. Laat je inspireren om je eigen leiderschapspotentieel te ontdekken en te ontwikkelen, en word onderdeel van een beweging die de wereld duurzaam verandert.

kasia-sikorska-iMgi62f5MsE-unsplash

De essentie van female leadership: inspireren tot verandering

Female leadership is geen trend, maar een essentieel element in de ontwikkeling van onze organisaties. Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik alleen vrouwen coach. Mijn antwoord is heel simpel: omdat vrouwen dé sleutel zijn tot de transformatie van deze wereld.

Het is al lang bekend dat de effectiefste leiderschapscompetenties van onze tijd niet de traditionele – controle, corrigerende maatregelen en individualistische besluitvorming – zijn. Veel belangrijker zijn intellectuele stimulatie, inspiratie, participatieve besluitvorming, het scheppen van heldere verwachtingen en beloningen, de ontwikkeling van mensen en het zijn van een rolmodel. En laten dit nu precies de leiderschapscompetenties zijn die vaker door vrouwen worden toegepast! Zo wijzen verschillende onderzoeken uit.

Vrouwelijke leiders
bieden hoop

Vrouwelijke leiders laten zien dat we andere wegen kunnen inslaan, dat we de spelregels kunnen veranderen en dat we op een duurzame, respectvolle manier met elkaar en met de aarde kunnen omgaan.

Door het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit, creëren vrouwelijke leiders een dynamische cultuur waarin innovatie en samenwerking floreren. Hun aanpak helpt organisaties om te navigeren door complexe uitdagingen en te streven naar duurzaam succes. Laat je leiden door hun verhalen en inzichten, en ontdek hoe je jouw eigen leiderschapskwaliteiten kunt versterken en inzetten om werkelijk impact te maken.

Carla-Clarissa-X-By-Rosemarie-1-1365x2048

“Stronger female leaders emerge from these leadership programs and so do stronger companies.”

Bron: McKinsey Quarterly, Dec. 2019

De waarde van een female leadership program

Female leadership programs, zoals The Women’s Leadership Program, dienen als een spiegel, een spiegel die vrouwen helpt te zien wie ze werkelijk zijn. Die hen helpt niet alleen te zoeken naar een inspirerende leider, maar er zelf één te worden, vanuit een plek van passie, liefde en authentieke kracht.

Te vaak zoeken we buiten onszelf naar manieren om ons potentieel te verzilveren. We zoeken het in rolmodellen, in een mentor (meestal een hoger geplaatste man). In interne leiderschapsprogramma’s die gericht zijn op de ontwikkeling van de business, niet van de leider, en waarbij bovendien de psychologische veiligheid voor vrouwelijke collega’s ontbreekt. Of we zoeken het bij executive coaches die ervan overtuigd zijn dat vrouwen nog moeten leren om het zakelijke ‘spel te spelen’. Daarmee tonen ze aan onvoldoende verstand te hebben van de dynamiek van de vrouwelijke psyche, de littekens die we als vrouw in het leven hebben opgelopen en de impact waarmee het patriarchaat onze stem onderdrukt.

En daarom richt ik mij alleen tot vrouwen. Het leiderschap dat onze wereld nodig heeft zit al lang in vrouwen. Het enige wat een vrouwelijke leider hoeft te doen is te stoppen met het zoeken van haar kracht buiten zichzelf. Nee, nog een masterstudie zal echt niet het verschil maken, maar de reis naar binnen wel.

Hoe kan ik je helpen?

Shake things up as an Agent of Change!

Wil je jouw energie en leiderschap ook inzetten als change agent binnen je organisatie? Wil je meer leren over hoe jij je vrouwelijke leiderschap in kan zetten voor duurzame veranderingen? Dan is onze eendaagse training ‘Shake things up as an Agent of Change’ bedoeld voor jou!

The Women's Leadership Program

Meer impact door trouw te blijven aan wie je werkelijk bent. The Women’s Leadership Program is een coachingsprogramma van zes maanden, exclusief voor een selecte groep vrouwelijke leiders, professionals en ondernemers.

"Embrace the Feminine Fire"

Leef en leid vanuit een diepe verbinding met de divine feminine. Dit retreat is perfect voor de vrouw die klaar is om haar innerlijke vlam te ontsteken en te stralen met onbevreesde authenticiteit.

Leiderschapsontwikkeling: het pad naar authenticiteit

Leiderschapsontwikkeling helpt je eraan te herinneren dat werkelijk jezelf worden het mooiste geschenk is dat jij te geven hebt, niet alleen aan jezelf, maar ook aan de wereld. Het inspireert je om je eigen visies en overtuigingen, vaak afwijkend van de norm, te omarmen en trots te zijn op wie je bent. Vele vrouwen herkennen zich in de uitdagingen van het staande houden in een door mannen gedomineerde omgeving, waarbij ze zich vaak aanpassen en zichzelf zien als ‘one of the guys’. Echter, door te investeren in onze eigen ontwikkeling en vrouwelijkheid, ontdekken we een bron van zelfbewustzijn en zelfrespect. Dit stelt ons in staat onze unieke sprankeling te behouden en uit te stralen in ons leiderschap.

Dat is mijn missie als coach—om jou te helpen jouw eigen potentie als leider te zien en te ontwikkelen. De liefde, wijsheid en het leiderschap dat deze wereld nodig heeft zit al in jou. Je hoeft het alleen maar opnieuw te ontdekken.

Mijn holistische benadering van leiderschap heb ik vertaald in mijn coachingsmethodiek, de Journey to Wholeness®. Een benadering waar Mind, Body en Soul samensmelten voor het ontsluiten van je volledige leiderschapspotentieel.

We delen niet alleen het verlangen naar een betere wereld, we delen de gave om deze te scheppen

Werk je liever 1:1 met mij?

Als je de voorkeur geeft aan een persoonlijkere benadering in je leiderschapsreis, bied ik ook de mogelijkheid voor 1-op-1 coaching. In deze individuele sessies krijg je de unieke kans om dieper in te gaan op jouw specifieke uitdagingen en doelen. Samen zullen we werken aan het ontsluiten van je volledige potentieel in een omgeving waarin jij centraal staat. Klik hier om verder te lezen over mijn aanbod in executive coaching en hoe we samen jouw leiderschapsreis kunnen vormgeven.

Executive coaching

Dit omvat het versterken van je zelfvertrouwen en het effectiever uiten van je gedachten en meningen, vooral in groepssettings. Je wilt jezelf vrijer voelen om expressie te geven aan je gevoelens en meningen, ondanks de uitdagingen die je ervaart in groepsdynamieken en een inner critic die jou ervan weerhoudt vrijer te spreken. Je verlangt ernaar meer inzicht te krijgen in de onbewuste processen en controlemechanismen die je mogelijk belemmeren in je groei.

Would you like to receive my ebook?

Leave your name and email address below and I’ll make sure you receive the English version of my ebook in your inbox as soon as possible.

Free download: e-book

EBOOK

Ontvang het e-book Conscious Female Leadership in je e-mail.

INSCHRIJVEN

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de Ibiza-reis.

MEMBER AREA