Degenen die het meest last hebben van de manier waarop het spel op dit moment wordt gespeeld, zijn ook degenen met de grootste drive om het te veranderen.

- Carla Clarissa

Leiderschap vanuit vrouwelijke kracht

Het leiderschap waar zoveel organisaties naar op zoek zijn zit allang in vrouwen. Maar hoe komt het dat op op iedere volgende trede van de carrièreladder een percentage vrouwelijk talent verdampt tot het niveau dat er overwegend mannelijke leiders staan? Ook wel bekend als de leaking leadership pipeline. 

De oorzaken hiervan liggen niet sec bij vrouwen. Maar om dit te veranderen hebben we het leiderschap van de vrouwen die nu wegsijpelen wel keihard nodig. Mijn unieke coachingsmethodiek de Journey to Wholeness die ik beschrijf in mijn boek Born to change the game, is mijn bijdrage om de leaking leadership pipeline te stoppen. Ook voor jouw organisatie. 

Wil je vrouwelijke leiders in jouw organisatie inspireren? En een signaal afgeven dat je hun leiderschap nodig hebt? Bestel dan via deze pagina mijn boek voor hen! Bovendien kom ik dan gratis een lezing geven voor de vrouwen in het bedrijf. Met twintig jaar ervaring in het bedrijfsleven, o.a. als executive coach, change leader, manager, maar ook oprichter en voorzitter van een intern vrouwennetwerk, ben ik er nu als coach voor andere vrouwen.  

Onbenut potentieel

Teveel vrouwen zien hun ambitie en potentieel vervliegen. Dit als gevolg van de masculiene context waarin wij werken, het seksisme wat onder de huid kruipt, en de aanpassingsstrategieën die velen van ons zich hebben eigen gemaakt om met dit alles te dealen. Maar zo hoeft het niet te blijven.

Leiderschapsprogramma

Met mijn signature program The Women’s Leadership Program, baanbrekende individuele coachingstrajecten en op maat gemaakte incompany-programma’s heb ik reeds honderden vrouwen uit allerlei sectoren en managementlagen gecoacht. Van ABN AMRO tot startende ZZP’ers. Van KPN tot gemeenten. Van Accenture tot kleinere adviesbureaus.

Boek bestellen

Om de onderliggende oorzaken van de leaking leadership pipeline aan te kunnen pakken hebben we vrouwen nodig die sisterhood de organisatie inbrengen en daarmee de stem van vrouwen vergroten. En die zich niet aanpassen aan een ongebalanceerde bedrijfscultuur, maar vanuit hun eigen balans en een diepe waardering voor wie zij zijn als vrouw én als leider, een nieuwe balans in de organisatie teweegbrengen. 

Dát is wat ik bereik met de vrouwen die ik coach. Met dit boek in handen haal je mijn ervaring en expertise voor alle vrouwen binnen jouw organisatie in huis! 

Lezingen binnen organisaties

Wanneer je het boek schenkt aan de vrouwen in je organisatie, kom ik heel graag langs om gratis een lezing te verzorgen!

In een lezing van ca. 90 minuten laat ik verschillende thema’s uit mijn boek de revue passeren, laat ik vrouwen reflecteren op zichzelf en gaan zij verbondenheid voelen met andere vrouwen in de organisatie. Mijn boek vormt samen met deze lezing een stevige basis voor het serieus aanpakken van de leaking leadership pipeline. Want geloof me, degenen die het meest last hebben van de manier waarop het spel op dit moment wordt gespeeld, zijn ook degenen met de grootste drive om het te veranderen! Daarom nodig ik je uit om de vrouwen in de lead te zetten. Ik help je om  de voorwaarden voor succes te scheppen.

EBOOK

Ontvang het e-book Conscious Female Leadership in je e-mail.

INSCHRIJVEN

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de Ibiza-reis.

MEMBER AREA