Masterclass:
Women Leading Change

Authentiek leiderschap voor vrouwen.

Live uitgezonden vanuit het Art’Otel Amsterdam op 8 maart,
 International Women’s Day


Dit event is voor vrouwen leading the way of met een verlangen om dat te doen. 

8 maart staat al decennia in het teken van de vrouw. Maar dit jaar gaan we een wel heel bijzondere dag tegemoet. In een jaar dat door #MeToo een tipping point voor vrouwelijke leiders is geworden; eindelijk kunnen we het ook in ons land hebben over seksisme binnen Nederlandse organisaties. En de impact die dit op de carrière en levens van vele vrouwen heeft (gehad). Maar 2022 is boven alles het jaar waarin extra duidelijk wordt hoe groot de kracht van vrouwen is om veranderingen in gang te zetten wanneer we elkanders stem blijven bekrachtigen!

We bevinden ons op een tipping point die speciale aandacht van ons als vrouwelijke leiders vraagt. De beweging die is ontstaan kan je gebruiken om de broodnodige cultuurveranderingen in gang te zetten. Om beleid, processen en structuren versneld te veranderen. En om aandacht te vragen voor het feit dat het tijd wordt om vrouwen op cruciale posities in de organisatie te benoemen. Maar het belangrijkste wat er op dit moment van ons gevraagd wordt is dat we vanuit liefde en solidariteit voor de vrouwen én mannen in ons leven, voor onze dochters én zonen, bewustwording gaan vergroten. En het oncomfortabele, maar o zo belangrijke gesprek over hoe we hier als mannen en vrouwen met elkaar omgaan, gaan voeren. Dit vraagt om bepaalde leiderschapskwaliteiten. Het vraagt om de vaardigheid om vanuit liefdevolle aanwezigheid moeilijke gesprekken te kunnen voeren. Gesprekken waarbij aanval en verdediging op de loer liggen. Waarbij partijen de neiging hebben om in termen van schuld en schaamte te praten. In termen van daders en slachtoffers. De goeden en de slechten. Hoe ontstijg je deze polarisatie? Hoe blijf je het gesprek leiden naar een beter begrip van elkaars belevingswereld? Hoe houden we elkaar een spiegel voor? En durven we daarbij ook zelf in de spiegel te kijken? 

Solidariteit en elkaar werkelijk zien en horen is cruciaal. Op het werk, maar zéker ook thuis. Als vrouwelijke leider vraagt deze transitie naar een ander collectief bewustzijn veel van je kracht, wil je op een inspirerend niveau positieve voeding geven aan dit tipping point.

Daarom organiseer ik op 8 maart van 16.00 tot 17.00 de Masterclass: Women Leading Change. Centraal zal staan hoe vrouwen de sleutel vormen in dit tipping point. En welke leiderschapskwaliteiten ze nodig hebben voor het voeren van een oncomfortabel en ingewikkeld gesprek. Juist nú. Vrouwen op alle lagen van een organisatie kunnen de drijvende kracht zijn van de cultuurverandering waar iedereen op wacht. Maar niemand lijkt te weten waar te beginnen. 

Wat je gaat meenemen uit de Masterclass is:

  • Een duiding van de tijd waarin we leven, het tipping point wat ontstaat en wat deze tijd van jou als leider vraagt;
  • Welke leiderschapsvaardigheden je nodig hebt voor het voeren van onwennige gesprekken en het leiden van een cultuurverandering;
  • Inzicht in hoe en waar jij de meeste impact in jouw organisatie kan maken.
 

Want to make this International Women’s Day count? Zorg dan dat je erbij bent en je (gratis) aanmeldt via het onderstaande formulier. Meld je ook aan als je er niet live bij kan zijn, maar wel de masterclass en onze presentatie wilt ontvangen. Dan ontvang je deze alsnog na 8 maart!

‘I believe women are key in transforming the world we live in.’

Yes! Ik neem deel aan het webinar: