Vrouwelijk leiderschap
en compromisloos jezelf zijn

Jarenlang heb ik mijn buitenkant en binnenkant aangepast op het beeld waarvan ik dácht dat dat een leider was. Ik had mijn haar vast in een knot. Ik droeg strakke pakken. Ik had een verharde uitstraling gekregen – omdat ik dácht dat dat hoorde bij een professionele uitstraling. Maar in de praktijk betekende dat vooral dat ik uit de koers raakte van wie ik eigenlijk was. Heel lang heb ik rondgelopen met een gevoel van: ‘ik ben niet echt’.

‘Wat zit ik hier nou te doen? Ik zie er nu wel uit alsof ik erbij hoor. Ik doe mijn werk goed, ik maak promotie. Maar ik vóel me niet echt.’ Totdat ik me realiseerde dat ik geen inspirerende krachtige leider kan zijn als ik dat gevoel van wie ik werkelijk ben ook kan inbrengen in mijn leiderschap. Pas toen ik leerde dat ik mezelf mag zijn en mijn vrouw-zijn in haar volledigheid kan inbrengen, juist in deze zakenwereld, toen kon ik weer stralen. Anderen inspireren. Mijn team motiveren. De focus leggen op doelen die er voor mij ook toe doen. De essentiële gesprekken vanuit zelfverzekerdheid en vertrouwen voeren.

Toen pas kon ik werkelijk impact maken.

Jaren later, en zeker nu ik coach ben voor vrouwelijk leiders, weet ik dat ik niet de enige ben die met deze onzekerheid rondloopt. Sterker nog, het gros van de vrouwelijk leiders maakt deze strijd binnen zichzelf door. En wat dat versterkt, is dat zich dit afspeelt binnen bedrijfsculturen die vooral gestoeld zijn op masculiene waarden en energie. Dat alles maakt dit een heel eenzaam proces.

Genoeg reden om dit taboe te doorbreken en hierover samen het gesprek aan te gaan in het webinar ‘Vrouwelijk leiderschap en compromisloos jezelf zijn’ op 7 juni om 19.30 uur. Dit doe ik met CC-coach en Authentic & Confidence-coach Naomi Saelens.

In dit webinar ontdek je:

  • welke aanpassingsstrategie je hebt gekozen om te overleven in masculiene bedrijfsculturen;
  • in wat voor mate culturele boodschappen, waaronder seksisme, ervoor zorgen dat je niet compromisloos jezelf kunt zijn;
  • wat je als vrouwelijk leider hebt veroordeeld en wat je dus in je leiderschap laat liggen; 
  • hoe je boven dit alles uit groeit.

 

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan via het onderstaande formulier in en ontvang van ons de link naar het webinar.

We ontmoeten je graag!

If you're always trying to be normal, you will never know how amazing you can be.” – Maya Angelou

Yes! Ik neem deel aan het webinar: