Webinar: #MeToo voorbij: waarom macht alleen luistert naar (tegen)macht

De 3 acties die leiden tot de nodige cultuurverandering

3 februari, 16.00 uur

Door alle opspraak rondom The Voice of Holland lijkt het wel of hiermee eindelijk de #metoo-discussie Nederland bereikt heeft. Het probleem dat hieraan ten grondslag ligt, is natuurlijk niet uniek voor de mediawereld. Overal waar machtsverhoudingen gelden, spelen dergelijke praktijken zich af. 

In dit webinar gaat Carla Clarissa het gesprek aan over de grote impact die seksuele én seksistische intimidatie heeft op de carrière van vrouwen en op de mate waarin zij expressie kunnen geven aan hun eigen leiderschap. Een onderwerp wat volgens haar in discussies rondom diversiteit veel te lang onder tafel geschoven is. In Europa (onderzoek uit 2017) blijkt dat 55 procent van de ondervraagde vrouwen last heeft (gehad) van seksuele intimidatie en dat in de managementlaag van bedrijven 75 procent daar mee te kampen heeft. Vrouwelijke leiders hebben nog vaker dan medewerkers te maken met intimidatie. Bovendien blijkt uit een van de laatste McKinsey-rapporten dat een op de vier vrouwen erover denkt de organisatie te verlaten. Organisaties verliezen hun vrouwelijk talent, en vrouwen verliezen de mogelijkheid om hun talent in te zetten.  

Het zijn cijfers die al jaren bekend zijn. Maar zoals ook blijkt uit de afgelopen weken: pas als de verhalen naar buiten worden gebracht, raakt het. Is het onrecht en het gevoel van onmacht dat ermee gepaard gaat zo veel meer voelbaar.

Carla Clarissa, founder van The Women’s Leadership Program en al ruim 14 jaar coach voor vrouwelijke leiders, kent de machtsdynamiek en begrijpt hoe mannen én vrouwen het systeem in stand houden, en vooral de ongelooflijke kracht en volharding die het van vrouwelijke leiders vraagt om deze cultuur te beïnvloeden en te veranderen. Zij kan als geen ander seksuele én seksistische intimidatie in een referentiekader plaatsen, duiden en belangrijker nog; aangeven op welke manier een verandering teweeg kan worden gebracht.

Wat heb je als individu te doen? Maar ook als collectief? Wat doe je als organisatie wanneer je merkt dat vrouwen onvoldoende doorstromen? Of zelfs niet weet aan te trekken? Welk onderzoek ga je doen om de juiste interventie te kunnen bepalen?

Een tipje van de sluier: de echte oplossing is te vinden in de samenwerking tussen mannen en vrouwen. Alleen als beide seksen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag, voor hun doen, maar ook voor hun laten, komt er beweging in een systeem dat op slot zit.  

Wil je het gesprek hierover vervolgen? Dat kan in het webinar ‘ #MeToo voorbij: waarom macht alleen luistert naar (tegen)macht’ op 3 februari 16.00 uur. Hierin vertelt Carla Clarissa welke stappen cruciaal zijn om de verandering te leiden die we nu nodig hebben. Zo deelt ze waarom:

  • seksueel grensoverschrijdend gedrag in de eerste plaats gaat over macht;
  • mannen en vrouwen zich door hun ‘innerlijke seksist’ laten leiden en het systeem daarmee in stand houden;
  • macht alleen naar (tegen)macht luistert;

 

Maar ook:

  • welke rol zowel mannen áls vrouwen kunnen pakken in het creëren van een positieve beweging;
  • welke aanpak het vraagt van het collectief, met in het bijzonder organisaties die  vrouwelijk talent verliezen en waar vrouwen nauwelijks doorstromen naar senior en executive leiderschapsrollen. Wat is hier werkelijk aan de hand

 

Wil je bij het (gratis) webinar aanwezig zijn? Of de link ontvangen zodat je het webinar op een ander moment kan bekijken? Zorg dan dat je je naam en mailadres hieronder achterlaat. Deze zijn alleen bedoeld om je op te hoogte te houden over het webinar. We sturen je de link en de voorbereidingen van het webinar namelijk per mail.

‘Power only listens to Power’ - Gloria Allred

Yes! Ik neem deel aan het webinar: