NAOMI SAELENS

Wat fijn dat je hier bent en mij uitgebreider wilt leren kennen. 

Half Japans, half Belgisch, geboren in UK en opgegroeid in Nederland. Met deze internationale achtergrond kwam ik de wereld in. Gekoppeld met mijn sensitiviteit, maakt dit dat ik een groot inlevings- aanpassingsvermogen heb: ik beweeg me makkelijk in verschillende omgevingen en met diverse mensen. Ik ben empathisch en kan mensen echt helpen verbinden – zowel met zichzelf als met anderen. Als bruggenbouwer ligt mijn focus ligt vaak op harmonie en verbinding creëren. 

Hoewel ik nu geniet van alle voordelen van mijn achtergrond, was dit zeker niet altijd het geval. Als een hoog sensitieve vrouw met een gemengde achtergrond voelde ik me altijd “anders” – en anders voelde als minder dan. De vraag “waar kom jij vandaan?” was ingewikkeld en impliceerde dat, waar ik ook was, ik niet thuis was. 

In mijn zoektocht naar “thuis”, leerde ik mezelf om me aan te passen en te worden wie ik dacht dat ik moest om er bij te mogen horen. Ik probeerde mezelf te bewijzen door te presteren en de regels te volgen van “het goed doen”. Ik paste me aan mijn omgeving en raakte steeds verder van mezelf verwijderd. Als je het gevoel hebt dat je er niet mag zijn zoals je bent, dan ga je compenseren en leven naar de buitenwereld. 

Mijn reis

In zekere zin begon mijn reis naar de coaching wereld al die jaren geleden als jong meisje, die haar plek in de wereld zocht. Ik ontwikkelde al vroeg een intense interesse in persoonlijke ontwikkeling. In eerste instantie om mezelf beter te begrijpen en later ook om anderen hier mee te kunnen helpen. In mijn persoonlijke reis heb ik veel geleerd over wat een gebrek aan zelfvertrouwen en het terugkomen bij jouw authentieke zelf echt betekent. Als je kan los laten wie je denkt dat je moet zijn en in jouw authentieke kracht gaat staan, dan kan je echt voluit leven en de meeste impact hebben. 

Mijn persoonlijke missie is altijd geweest om bij te dragen aan het creëren van een rechtvaardige wereld waar iedereen zich welkom voelt.

Deze persoonlijke ervaring is aangevuld met meer formele coach training aan het Europees Instituut (De Baak Management School) en doorgezet door het werken met verschillende internationale coaches. Daarnaast heb ik verschillende aanvullende trainingen gevolgd in o.a. Acceptance and Commitment Therapy, mindfulness en NLP. 

 Ik studeerde Japans en Politicologie in Londen en Tokyo, en deed vervolgens mijn Master’s in Internationale en Europese Relaties en Management in Amsterdam. Ik was bijna 10 jaar werkzaam in de internationale samenwerkingssector (mondiale gezondheid en vrouwenrechten), voordat ik in 2015 de overstap maakte naar coaching en naar Bali verhuisde, waar ik 4 jaar heb gewoond. In 2019 keerde ik weer terug naar Nederland om daar mijn internationale coaching praktijk door te zetten met een focus op het vergroten van innerlijk zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap van ambitieuze en purpose-driven vrouwen. Daarnaast ben ik ook werkzaam als Executive Coach voor een internationaal vrouwenfonds.