Vrouwelijk leiderschap in de Corona-crisis

Een 3-delige video-serie over “Femmes Inspiratrices in een lockdown: Inspireren, Leidinggeven en Verbinden in het nieuwe normaal. Wat vraagt dit van ons?”

Ik ben de afgelopen weken op Zoom live in gesprek gegaan met vrouwelijke leiders over hoe zij in dit ‘nieuwe normaal’ hun gezin, hun team en hun bedrijf naar een hoger niveau leiden. Hoe zij omgaan met verdriet, onzekerheid en een crisis. En hoe zij ervoor zorgen om als vrouwelijk leider te blijven floreren en impact te hebben! Juist nu!

Marlou Leenders, Randstad

Met Marlou Leenders, Global Sustainability Manager bij Randstad, sprak ik over de relatie tussen vrouwelijk leiderschap en duurzaamheid. En hoe zetten we ons als vrouwelijke leiders in voor inclusiviteit, het onderzoeken van ons wit privilege en anti-racisme. Maar ook over het creëren van je eigen baan, het creëren van visie in het bedrijf en hoe je collega’s inspireert om vanuit hun eigen functie een versnelling in duurzaamheid te brengen.

Johanna Meijer-Wolfbauer, FrieslandCampina

Met Johanna Meijer-Wolfbauer, Global HR Director Foodservice bij FrieslandCampina. Een van de waardevolle takeaways: hiërarchie hoort er dan wel bij, maar het echte verschil in een organisatie maak je met de verbindingen die je aangaat! Ik hoop ook dat je uit dit gesprek haalt dat er altijd méér te doen en meer te geven, maar dat je om te kunnen floreren voor jezelf moet bepalen wat voor jou ‘genoeg’ is. Het laatste deel van de video geven Johanna en ik nog een paar tips mee over wat ons helpt de controle los te laten en te floreren, zelfs in een lockdown!

Carina Krastel-Hoek, TenneT

Met Carina Krastel-Hoek, financiële topvrouw bij TenneT. Luister naar haar openhartige verhaal. Hoe zij in zichzelf op zoek gaat naar haar eigen ‘next level’-leiderschap om de leider te kunnen zijn die haar omgeving op dit moment nodig heeft.

Scroll To Top