Wij zijn pas de eerste generatie vrouwen, soms de tweede generatie vrouwen die een actieve leiderschapsrol in onze maatschappij vervullen. Wij zijn de eersten, of een van de eerste vrouwen in onze families die zijn gaan studeren, die een professionele carrière optuigen. Op een paar uitzonderingen na.

De afgelopen honderden, wat zeg ik, duizenden jaren werden praktisch álle leiderschapsposities in onze maatschappij – in de politiek, het bedrijfsleven, de academische wereld en in de religie, ingevuld door mannen. In al die jaren is leiderschap vergroeid geraakt met het mannelijke. Is het masculiene leiderschapsmodel de standaard geworden. Dit is de setting waar vrouwen binnenkomen. We komen binnen, en zijn anders dan de standaard. Groepsdynamiek zorgt ervoor dat je er alles aan doet om erbij te horen en geaccepteerd te worden. En dat betekent jezelf aanpassen aan een mannelijke standaard, kopiëren van succesvolle mannelijke collega’s en zorgen dat je het hier lang genoeg overleeft om het te maken.

Deze omgeving veranderd niet zomaar. En zeker niet als wij ons eraan gaan aanpassen. Het is een ongebalanceerde omgeving met helaas nog veel ongebalanceerde leiders, die vrouwen vervolgens gaan zitten te kopiëren en er zelf ongebalanceerd uitkomen. Dit is de foute spiraal!

Ik zal je ook vertellen wanneer deze omgeving gaat veranderen. Die gaat veranderen als vrouwen stoppen met zichzelf aan te passen aan een ongebalanceerde mannelijke standaard. Weet jij hoe een vrouw haar kracht en leiderschap onderdrukt? Omdat ze zich aanpast aan een foute standaard. En in het aanpassen verliest zij haar grootste goed: haar eigenwaarde.

Hoe kunnen we ooit een inspirerende, krachtige vrouw zijn zonder waardering voor wie-we-zijn-als-vrouw? Er zit nog zoveel onbenut leiderschap en kracht in ons!

Eigenwaarde is het sleutelwoord in de ontwikkeling van vrouwelijke leiders. Vanuit eigenwaarde ontdekt zij wat een fantastische leider ze al is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *